Четири гръцки острова вече са напълно недостъпни за електрически коли. Фериботният

...
Четири гръцки острова вече са напълно недостъпни за електрически коли. Фериботният
Коментари Харесай

Четири гръцки острова вече са напълно недостъпни за електрически коли, ето защо

Четири гръцки острова към този момент са изцяло недостъпни за електрически коли. Фериботният транспортьор Seajets ще качва единствено бензинови и дизелови коли на борда си. Нова заповед на Министерството на корабоплаването в Гърция относно рестриктивните мерки за транспорт на електрически коли, а също и на такива на LPG и CNG провокира ужас в страната. 

Припомнен беше случай в Рафина, където на модел на Tesla беше отхвърлен достъп до морския съд, защото батерията на електрическия автомобил е била заредена на 90%. А това, съгласно управляващите, крие риск от пожар, написа AutoMedia.bg. В последна сметка съответната кола може да е отпътувала с различен лайнер, само че от днес вече  има четири острова, до които електрически, хибридни, LPG и CNG транспортни средства не могат да пътуват, независимо до какъв брой са заредени.

Причината за възбраната на коли с различно гориво е решението на компанията Seajets. Тя е една от най-големите в Гърция.  Когато се опитате да резервирате билет през уеб страницата на компанията, се появява уведомление, което споделя:  " Превозни средства, работещи с различни горива (електрически транспортни средства, транспортни средства, работещи с втечнени и сбит газ) не се позволяват на борда “. Горният отвод от отговорност значи, че на над 100 000 автомобила  само с гръцки номера е неразрешено да влизат във фериботите на тази компания. Местните са най-силно наранени, само че настрана идват и туристите, измежду които и доста българи.

Големият проблем идва, когато въпросният ферибот е единственият, който обслужва коли. Такъв е казусът със Seajets, тъй като сами тази компания предлага услугата до извънредно известните Скиатос и Скопелос плюс Алонисос и относително непопулярният у нас Агиос Еустратиос. Освен съответните четири острова, които ставата недостъпни за хиляди коли, решението на компанията прави мъчно и скъпо пътуването по още куп дестинации. Така че внимавайте, в случай че планирате да посетите Фолегандрос, Китира, Антикитира, даже Южен Пелопонес и Крит, само че карате електричка или с друго от неразрешените горива. Ще би трябвало да вършиме направления посредством прехвърляне.

Трябва да се признае, че компанията е основала съответния отвод от отговорност, който осведоми пасажерите, тъй че да не бъдат изправени пред неприятни изненади. Но търсачки за цени и билети са го загатнали единствено в полето " Правила и условия “, които множеството от нас, дано си признаем, в никакъв случай не четем. Не е ясно кой носи отговорност – уеб сайтът или фериботната компания.

Гръцки медии потърсиха Seajets, а отговор дойде на същия ден. И той гласеше: " Бих желал да ви осведомявам, че към този момент се консултираме със притежателя и съответния отдел за сигурност  (ISM ), с цел да намерим дефинитивно решение и да обслужваме съответните транспортни средства на всички наши кораби. Разбира се, нашият непосреден приоритет са Спорадите, където няма друга компания, която да обслужва ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР